خبر فوری
۱۳:۲۳ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۱
تعداد‌بازدید‌: ۱۸۵

نکته جالب دیگر در مورد طبع غذاها این است که نه تنها هر غذای مخلفات خاص خود را دارد، بلکه حتی در هر آب و هوا و درجه حرارت، غذاها و میان وعده‌های خاصی وجود دارد که به تعادل بدن کمک می‌کند.

هنگامی که صحبت از حفظ یک رژیم غذایی متعادل به میان می آید، فرهنگ غذایی ایرانی فقط به تعادل مواد مغذی در وعده های غذایی اهمیت نمی دهد، بلکه به گرمی و سرد طبع مواد غذایی تشکیل دهنده نیز اهمیت می دهد.

هنگامی که صحبت از حفظ یک رژیم غذایی متعادل به میان می آید، فرهنگ غذایی ایرانی فقط به تعادل مواد مغذی در وعده های غذایی اهمیت نمی دهد، بلکه به گرمی و سرد طبع مواد غذایی تشکیل دهنده نیز اهمیت می دهد. با داشتن سبک زندگی ایرانی، به طور طبیعی یاد می گیرید که از خوردن ترکیب خاصی از غذاها و مواد تشکیل دهنده خودداری کنید. ماهی با ماست یا خربزه با عسل دو نمونه از موارد ذکر شده است.

تاریخچه طبیعت سرد و گرم در فرهنگ غذایی ایرانی

ریشه این عادت غذایی به طب سنتی ایران (TIM) برمی گردد که طب سنتی بیش از 2000 سال در ایران است. وجود طبیعت گرم و سرد در بسیاری از نظریه های پزشکی سنتی مانند چینی، عربی، یونانی، ایرانی، رومی و غیره ردیابی شده است. اعتقاد بر این است که منشأ آن توسط دانشمندان یونانی مانند بقراط از یونان باستان است. بعدها با کتاب قانون طب نوشته ابن سینا ، دانشمند ایرانی این نظریه به شرق و در نتیجه به فرهنگ ایرانی راه یافت.

تعادل سردی و گرمی در فرهنگ غذایی ایرانیان

طب سنتی ایران گرمی و سردی غذاها را با تأثیری که بر بدن انسان می‌گذارند، تعیین می‌کند. طب سنتی ایران بر این باور است که انواع مختلف بدن وجود دارد. این تیپ‌های بدن بر اساس مایع غالب بدنشان به چهار نوع تقسیم می‌شوند:

بلغمی

دموی

صفرایی

سودایی

هر ماده غذایی بر اساس نوع بدن انسان تاثیر متفاوتی بر متابولیسم بدن انسان دارد.

ایرانی ها هنگام تهیه غذای ایرانی سعی می کنند با در نظر گرفتن تیپ های بدنی، تعادلی بین سردی و گرمی غذاها حفظ کنند.

مایعات غالبا متفاوتی در بدن وجود دارد. هر ترکیب تاثیر متفاوتی روی بدن دارد. با توجه به آنچه گفته شد، برخی از غذاها ممکن است برای برخی افراد مشکل جدی ایجاد کنند در حالی که هیچ تاثیری بر برخی دیگر ندارند.

نکته جالب دیگر در مورد طبع غذاها این است که نه تنها هر غذای مخلفات خاص خود را دارد، بلکه حتی در هر آب و هوا و درجه حرارت، غذاها و میان وعده‌های خاصی وجود دارد که به تعادل بدن کمک می‌کند.

غذاهای با طبع گرم معمولاً در هوای سرد برای گرم نگه داشتن بدن و جلوگیری از ابتلا به بیماری ها مصرف می شود و غذاهای طبع سرد در فصول گرم سال مصرف می شود تا از گرمازدگی و مشکلاتی که اغلب ناشی از هوای گرم است جلوگیری شود.

 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: