خبر فوری
۰۸:۵۷ - ۲۸ اسفند ۱۴۰۲
تعداد‌بازدید‌: ۵۵

رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: در ابتدای امسال یک سامانه‌ای را طراحی کردیم تا هر فردی که ادعا دارد ایرانی است و مدارک هویتی ایرانی ندارد، در آن ثبت‌نام کند و تاکنون نزدیک به 200 هزار نفر در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند.

به گزارش مدنیوز، هاشم کارگر رئیس سازمان ثبت احوال کشور در گفت‌وگو با فارس در خصوص سه طرح ملی این سازمان گفت: دیروز در سازمان ثبت‌احوال از سه طرح ملی توسط وزیر کشور و رئیس ملی فضای مجازی رونمایی شد.

وی در خصوص این سه طرح بیان کرد: یکی از این سه طرح سامانه هویت دیجیتال ایرانیان یا سامانه هدا بود که بستر بسیار مناسبی برای احراز هویت در کشور است. این امر به تمام بخش‌های خصوصی که به مردم خدمات ارائه می‌دهند و نیاز به احراز هویت دارند کمک می‌کند. همچنین مردم هم می‌توانند از این بستر بهره‌مند شوند.

وی در خصوص ویژگی‌های این سامانه توضیح داد: سامانه هدا دارای چند ویژگی است که اولین آن حفظ هویت افراد در هنگام دریافت خدمات در بخش‌های گوناگون و افزایش اعتبار و امنیت آن است. به نحوی که اگر فردی بخواهد خدماتی دریافت کند، دیگر نیازی نیست که اطلاعات هویتی‌اش در اختیار طرف مقابلش قرار گیرد. همچنین برای افراد پذیرنده «شرکت‌ها و بخش‌های خصوصی» این امکان وجود دارد که به راحتی تأییده هویت فرد مراجع را از سازمان ثبت احوال بگیرند و با اطمینان خاطر بیشتری خدماتشان را ارائه دهند.

وی در ادامه افزود: این سامانه در زمینه حقوق شهروندی و محرمانگی هویت افراد بسیار کارایی دارد و به عنوان یک بستری برای تمام استعلامات و احراز هویتی در بخش‌های دولتی وخصوصی قرار خواهد گرفت.

کارگر در خصوص یکی دیگر از طرح‌های ارائه شده در این سازمان عنوان کرد: اتفاق دیگری که دیروز رخ داد، بحث تمرکز چاپ شناسنامه در کشور بود. درحال حاضر شناسنامه‌ها در تمام ادارات «740 اداره» صادر می‌شود که این مسئله هم برای مردم و هم برای ادارات مشکلات زیادی ایجاد کرده بود. اما با رونمایی که دیروز انجام شد، از این به بعد شناسنامه‌ها فقط در مرکز استان صادر می‌شود.

وی در خصوص فرآیند صدور شناسنامه‌ها براساس این طرح گفت: اگر فردی درخواست تعویض یا عکس‌دار کردن شناسنامه‌اش را داشته باشد باید به پیشخوان مراجعه کند. سپس اطلاعات به مرکز استان ارسال، شناسنامه صادر و از طریق پست ارسال می‌شود. این اقدام در صرف‌جویی در سازمان ثبت‌احوال و ارتقا بهره‌بری اثرگذار است.

رئیس سازمان ثبت احوال در خصوص سومین طرح بیان کرد: یک امر دیگری که جزو برنامه‌های سازمان ثبت احوال بود و باید آن را به سرانجام برسانیم، بحث هوشمندسازی صدور شناسنامه نوزادان بود. تا کنون، زمانی که افراد نوزادشان در بیمارستان متولد می‌شد، گواهی ولادت نوزاد را به صورت دستی دریافت و به ادارات ثبت احوال می‌آوردند؛ تا در آنجا فرآیندهای ثبتی انجام و شناسنامه صادر و به ولی نوزاد تحویل داده میشد. اما براساس این اقدامی، گواهی ولادت نوزاد را با همکاری وزارت بهداشت الکترونیک کردیم و دیگر گواهی فیزیکی وجود ندارد.

وی در خصوص گواهی‌های الکترونیک اظهار کرد: زمانی که نوزاد متولد می‌شود، این گواهی از بیمارستان به صورت بر خط برای سازمان ثبت احوال ارسال می‌شود و ولی فرزند از طریق سامانه سهیم سازمان ثبت احوال، نام نوزاد را تعیین می‌کند؛ پس از صدور شناسنامه، به درب منزل خانواده ارسال خواهد شد.

کارگر در خصوص وضعیت افراد فاقد شناسنامه بیان کرد: در دولت سیزدهم به موضوع فاقدین شناسنامه یک توجه ویژه‌ای شده تا یک ساماندهی در این حوزه انجام شود. اما چون این امر سال‌های طولانی مغفول مانده بود نیاز به هماهنگی‌های گسترده‌ای در بین دستگاه‌های امنیتی، انتظامی، خدماتی، سازمان ثبت‌احوال و... کشور دارد. در حال حاضر این هماهنگی‌ها شکل نهایی خودش را گرفته و دو سه هفته گذشته جلسه‌ هماهنگی‌های نهایی انجام شد تا سازمان ثبت‌احوال با همکاری دستگاه‌های امنیتی و سازمان ملی مهاجرت هرچه زودتر دستورالعمل نهایی این کار را صادر و به صورت عملیاتی در استان‌ها مورد اعمال قرار گیرد.

وی در آخر درباره افرادی که ادعای ملیت ایرانی دارند اما مدارکی برای اثبات آن ندارند، بیان کرد: در ابتدای امسال یک سامانه‌ای را طراحی کردیم تا هر فردی که ادعا دارد ایرانی است و مدارک هویتی ایرانی ندارد، در آن ثبت‌نام کند. تاکنون نزدیک به 200 هزار نفر در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: