
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از پذیرش ۱۵۶۶ مصدوم در پی حادثه انفجار در اسکله شهید رجایی بندرعباس خبر داد و گفت: ۱۵۱۶ نفر از مصدومان تا کنون ترخیص شده اند و در حال حاضر ۲۵ مصدوم، همچنان بستری هستند.
به گزارش مدنیوز ، پژمان شاهرخی پیش از ظهر امروز، یکشنبه ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در نشست خبری با اصحاب رسانه در ستاد وزارت بهداشت، اظهار کرد: ۱۷ نفر از مصدومان حادثه انفجار در بندرعباس به مراکز درمانی شیراز اعزام شدند که در بین آنها مصدومان چشمی، قطع عضو، سوختگی شدید نیز وجود داشت.
وی ادامه داد: از ابتدای حادثه، ۳۸ مصدوم در بخشهای مراقبتهای ویژه بستری بودند که در حال حاضر ۵ نفر از مصدومان در این بخش ها، تحت مراقبت قرار دارند. همچنین ۵ نفر از مصدومان به دلیل شدت جراحات در بیمارستانهای بندرعباس، جان خود را از دست دادند و آمار نهایی کل جان باختگان این حادثه پس از بررسی و تایید پزشکی قانونی، اعلام میشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از فعالیت بیش از ۵۰۰ پرستار در اورژانسهای ۷ بیمارستان بندرعباس در زمان وقوع حادثه انفجار تقدیر کرد و گفت: با دستور وزیر بهداشت، ۴ اتوبوس آمبولانس از سیرجان، جیرفت و لار به بندرعباس اعزام شدند و ۳ فرورند بالگرد اورژانس هوایی، آماده باش بودند.
وی افزود: در استان هرمزگان نیز ۲ فروند بالگرد اورژانس آماده بود که با هماهنگیهای سازمان اورژانس کشور و وزیر بهداشت، دو هواپیمای بال ثابت جهت انتقال مصدومان احتمالی در بندرعباس مستقر شدند، اما سعی ما بر این بود که از توان و ظرفیتهای استانی در رسیدگی به مصدومان استفاده کنیم.
شاهرخی از همراهی دستگاههای امدادی، انتظامی، نظارتی، اجرایی و نیروهای مسلح در رسیدگی به وضعیت مصدومان این حادثه تقدیر و عنوان کرد: دکتر پزشکیان که در حوزه سلامت صاحب نظر و مشرف است، شخصا در منطقه حضور یافت و از بیماران عیادت کرد و حضور مسئولان ارشد کشور در استان، موجب دلگرمی ما بود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به پرداخت بخش مهمی از مطالبات بخش دارویی در روزهای پایانی سال گذشته با پیگیریهای وزیر و مدیران وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: با پرداخت حدود ۵۰۰ میلیارد تومان، حدود ۵۶ درصد از مطالبات دارویی این دانشگاه پرداخت شد و ذخیره دارویی ما قبل از حادثه، بسیار مناسب بود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار، مبنی بر انتشار شایعاتی در خصوص آتش سوزی مواد اولیه دارویی در حادثه انفجار در اسکله شهید رجایی، گفت: مواد اولیه دارویی در اسکله شهید رجایی، دچار آتش سوزی نشده و هیچ آسیبی ندیده و گفتیم که مجددا بر اساس استاندارهای واردات کالاهای مختلف به کشور، سلامت این محصولات نیز مورد بررسی قرار گیرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با بیان اینکه در ساعت ۱۲:۱۰ تا ۱۲:۳۰ روز شنبه ۶ اردیبهشت، وقوع حادثه انفجار در اسکله شهید رجایی بندرعباس به اطلاع ما رسید و درخواست اعزام همه آمبولانسها داده شد که در همان لحظه انفجار بنده در فاصله حدود ۲۵ کیلومتری از محل حادثه، صدای انفجار مهیب را احساس کردم.
وی با اشاره به تشکیل تیم مدیریت بحران در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در دقایق نخست حادثه، گفت: نخستین تماسها را با وزیر بهداشت و معاون درمان وزارت بهداشت برقرار و ابعاد حادثه را مطرح کردم که بلافاصله با دستور دکتر ظفرقندی، وزیر بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی شیراز، اهواز، کرمان، یزد و بوشهر بیش از ۵۰۰ تخت بیمارستانی به عنوان پشتیبان در نظر گرفتند تا در صورت نیاز، مصدومان به این مراکز اعزام شوند.
شاهرخی از اعزام بیش از ۵۰ آمبولانس به محل حادثه انفجار در ساعات اولیه خبر داد و گفت: حدود ۳۰ دستگاه آمبولانس را از نیروهای مسلح اعزام کردیم. در ساعات اول حادثه و بعد از تشکیل کمیته بحران در دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، مصدومان بین ۷ بیمارستان بندرعباس توزیع شدند.
وی ادامه داد: در یک ساعت اول حادثه بیش از ۵۰ جراح، متخصص و فوق تخصص در ۷ اورژانس بیمارستان دولتی، خصوصی، تامین اجتماعی و نیروهای مسلح در رشتههایی مانند چشم پزشکی، ارتوپدی، جراح مغز و اعصاب، گوش، حلق و بینی، طب اورژانس، جراح عمومی و متخصصان داخلی حضور داشتند و ۵۲ اتاق عمل برای رسیدگی به وضعیت مصدومان، در نظر گرفته شد.