خبر فوری
واکسیناسیون؛ تنها راه مقابله با سرخک چهارمین آیین تجلیل از حافظان جوان قرآن کریم فراجا برگزار می‌شود تاثیر مصرف شیر روزانه در رشد قدی کودکان ورود جدی وزارت بهداشت و ساترا برای مقابله با ترویج دخانیات در شبکه نمایش خانگی والدین نسبت به نشانه‌های اولیه بروز اختلالات روانپزشکی در کودکان هوشیار باشند مصرف نوشابه برای بهبود سوءهاضمه و اسهال مفید نیست انعقاد تفاهم‌نامه روستایی معاونت بهداشت با بیمه‌های سلامت و تأمین اجتماعی سرپرست دفتر ارتقای سلامت و خدمات پرستاری وزارت بهداشت منصوب شد مصوبات جدید شورای آموزش دندانپزشکی تخم‌مرغ را فقط پخته مصرف کنید راه‌اندازی شبکه‌ای یکپارچه از مراکز تخصصی درمان ناباروری اطلاع‌رسانی به‌موقع، سپر نظام سلامت در برابر موج شایعات است شیر مادر موجب درمان زردی نوزاد می‌شود رییس دبیرخانه ستاد اجرایی کشوری برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع منصوب شد ابلاغ دستورالعمل رفاهیات کارکنان دانشگاه‌های علوم پزشکی از سوی وزارت بهداشت
۱۳:۳۵ - ۱۷ دی ۱۴۰۳
تعداد‌بازدید‌: ۳۸۴

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: ویتامین D به حفظ و سلامت عضلات در دوران سالمندی کمک بسیار زیادی می‌کند. ویتامین D به تنظیم سطح کلسیم کمک می‌کند که برای سلامت استخوان و عملکرد عضلات حیاتی است.

به گزارش مدنیوز، محمد حسین کاوه عضو هیات علمی گروه ارتقای سلامت دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: تحلیل توده عضلانی اغلب منجر به کاهش تحرک، ضعف عضلانی، خطر افتادن و شکستگی استخوان‌ها و کاهش عملکرد کلی بدن می‌شود. عوامل متعددی مانند کاهش فعالیت بدنی، رژیم غذایی نامتعادل، تغییرات هورمونی و استرس شدید می‎تواند در بروز سارکوپنی نقش داشته باشد.

وی ادامه داد: سبک زندگی سالم شامل ورزش و یک رژیم غذایی متعادل برای حفظ توده عضلانی مطلوب در حین دوران سالمندی ضروری است. فعالیت بدنی منظم، به ویژه تمرین‌های مقاومتی، برای حفظ و ساخت توده عضلانی بسیار اهمیت دارد. ورزش باعث تحریک سنتز پروتئین در ماهیچه‌ها شده و عملکرد آن‌ها را بهبود می‌بخشد.

عضو هیات علمی گروه ارتقای سلامت دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه یک رژیم غذایی متعادل و غنی از میوه‌ها، سبزی ها، غلات کامل و پروتئین‌های بدون چربی، مواد مغذی لازم برای حفظ سلامت عضلات را فراهم می‌کند، افزود: مصرف منظم میوه‌ها و سبزی‌ها توصیه می‌شود چراکه سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که به کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو در عضلات کمک می‌کنند.

دکتر کاوه نقش پروتئین‌های بدون چربی را تامین آمینواسید‌های موردنیاز برای ترمیم و رشد عضلات دانست و یادآور شد: غلات کامل می‌توانند انرژی پایدار لازم برای ورزش و عملکرد عضلات را فراهم کنند. همچنین مصرف کافی آب یا هیدراتاسیون برای عملکرد و ریکاوری عضلات ضروری است.
وی از ویتامین D به عنوان ویتامین محلول در چربی یاد کرد و گفت: این ویتامین به حفظ و سلامت عضلات در دوران سالمندی کمک بسیار زیادی می‌کند. ویتامین D به تنظیم سطح کلسیم کمک می‌کند که برای سلامت استخوان و عملکرد عضلات حیاتی است.

به گفته عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ویتامین دی به کاهش التهاب کمک می‌کند و در سنتز پروتئین که برای ساخت و ترمیم بافت عضلانی ضروری است، نقش مهمی دارد. علاوه بر نور خورشید، راه‌های دیگری مانند مصرف ماهی، گوشت قرمز، زرده تخم مرغ و قارچ برای دریافت ویتامین دی وجود دارد. تولیدکنندگان مواد غذایی نیز برخی مواد غذایی را با ویتامین دی، مانند محصولات لبنی مانند شیر و پنیر، آب میوه، غلات و جایگزین‌های مختلف شیر، اضافه و غنی کرده اند.

دکتر کاوه با بیان اینکه کلاژن یک پروتئین ساختاری است که حدود ۳۰ درصد از کل پروتئین بدن ما را تشکیل می‌دهد، ادامه داد: بدن ما به طور طبیعی کلاژن تولید می‌کند، اما با افزایش سن، تولید و کیفیت آن به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد که این امر می‌تواند منجر به ضعف عضلانی، کاهش انعطاف پذیری و افزایش خطر آسیب دیدگی شود. غذا‌هایی با پروتئین بالا می‌تواند برای افزایش تولید کلاژن مصرف شود.

وی تصریح کرد: اسید‌های چرب امگا ۳ به عنوان نوعی چربی ضروری، نقشی حیاتی در حفظ سلامت ایفا می‌کند. این چربی‌ها که بیشتر در ماهی، روغن ماهی، مغز‌ها و دانه‌ها یافت می‌شود و به دلیل خواص ضد التهابی در پیشگیری از سارکوپنی (کاهش توده عضلانی) موثر است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: آنتی اکسیدان‌ها ترکیباتی هستند که در بدن ما به طور طبیعی یافت می‌شود و یا از طریق رژیم غذایی یا مکمل‌ها دریافت می‌شود. آنتی اکسیدان‌ها نقش حیاتی در محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب ناشی از رادیکال‌های آزاد ایفا می‌کند.

وی افزود: عضلات به طور خاص در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد آسیب پذیر هستند، زیرا در طول ورزش مقادیر زیادی اکسیژن مصرف می‌کنند. این امر می‌تواند منجر به افزایش تولید رادیکال‌های آزاد و استرس اکسیداتیو شود که به نوبه خود می‌تواند به درد عضلانی، خستگی و کاهش عملکرد عضلات منجر شود؛ بنابراین برای مقابله با رادیکال‌های آزاد، استفاده از آنتی اکسیدان‌ها به ویژه ویتامین C توصیه می‌شود.

برچسب ها: ویتامین d
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: