خبر فوری
تورم هزینه آزمایشگاههای دارو، غذا و تجهیزات پزشکی هزار درصد است/ثبات تعرفه‌ها خطرناک است سیستم رُباتیک TMINI با قابلیت‌های جدید برای جراحی تعویض مفصل زانو مجوز FDA را گرفت ارزش صنعت تجهیزات پزشکی هند تا ۲۰۳۰ به ۵۰ میلیارد دلار می‌رسد تقاضای قوی برای تجهیزات قلبی رشد چشمگیر استفاده از فناوری چاپ سه‌بعدی در جراحی قطر استفاده از هوش مصنوعی را در غربالگری سرطان پستان آغاز کرد اورژانس کشور به دستگاه ایرانی احیاء نوزادان مجهز می‌شود مطالعه بالینی کوچکترین پمپ قلب جهان به زودی آغاز می‌شود تقدیر از ۶ دانش بنیان سلامت در میان غزال های ایرانی رونمایی از اسکنر جدید مغز به اندازه یک کوله‌پشتی برای تقویت امدادگران امکان اظهار کالا به گمرک با ثبت درخواست تخصیص ارز میسر شد تا ۳۰ تیر ماه/تامین ارز دارو و تجهیزات پزشکی از مرز یک میلیارد دلار گذشت پاویون اختصاصی تجهیزات پزشکی در پانزدهمین نمایشگاه اختصاصی ایران در افغانستان-کابل برپایی نمایشگاه ایران-روسیه در تاریخ 30 مهر الی 2 آبان سال جاری در محل همایش های بین المللی برج میلاد افزایش تقاضای جهانی برای ربات‌های جراحی/درآمد مالک داوینچی افزایش یافت
۰۹:۱۵ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۲
تعداد‌بازدید‌: ۷۸۷

مصرف سویا موجب کاهش تری گلیسرید، کلسترول تام، LDL و CRP در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران، سویا غنی از پروتئین گیاهی، فیبر، PUFA و فیتواستروژن است و در متاآنالیزی که به تازگی در مجله Adv Nutr چاپ شده، محققان تاثیر مصرف محصولات سویا را بر عوامل خطر قلبی و عروقی در بیماران مبتلا به دیابت بررسی کرده اند. این پژوهش بر روی ۲۲ مطالعه کارآزمایی بالینی با ۸۶۷ شرکت کننده انجام شد.

نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف محصولات سویا (پروتئین سویا، لوبیای سویا و شیر سویا) به طور قابل توجهی سبب کاهش تری گلیسرید، کلسترول تام، LDL و CRP در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود. درحالی که تاثیر معنا داری بر میزان HDL، شاخص توده بدنی، انسولین ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله، HOMA-IR، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک نداشت. با این وجود این پژوهش نشان داد که مصرف مقادیر بالای سویا (بیش از ۳۰ گرم در روز) می‌تواند قند خون ناشتا را در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ به طور قابل توجهی کاهش دهد.

به طور کلی یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که مصرف محصولات سویا می‌تواند عوامل خطر برای بیماری‌های قلبی و عروقی را در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ بهبود بخشد.

دیابت نوع ۲ (T ۲ D) کنترل نشده با هیپرگلیسمی، التهاب مزمن و دیس لیپیدمی همراه است که در طول زمان می‌تواند منجر به عوارض میکروواسکولار (نفروپاتی، نوروپاتی، رتینوپاتی) و عوارض ماکروواسکولار از جمله تصلب شرایین و بیماری‌های قلبی و عروقی (CVDs) شود.

در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و مرگ و میر زودرس ناشی از علل قلبی و عروقی، ۲ برابر بیشتر از سایر افراد است. شواهد قوی نشان می‌دهد با اصلاح سبک زندگی، از جمله رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی و پرهیز از سیگار می‌توان از T ۲ D و CVD پیشگیری کرد.

برچسب ها: سویا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر: